top of page

Öppettider

fredag, lördag, söndag kl 12.00–16.00

Kontakta oss för extra visningar för grupper samt enskilda visningar för konstköpare.

KONSTGALLERI

Konst & konsthantverk

Våra konstnärer

Vi är fyra konstnärer som driver galleriet

Jacqueline Igestedt

Keramik

Jacqueline Igestedt är keramiker och konstnär som med sin erfarenhet och gedigna kunskaper 
förenar franska och svenska traditioner i hantverket.

Ingela Karlsson

Måleri, skulptur

Jag är uppvuxen i Hägersten, Stockholm, och har studerat konst och kultur vid olika konst- och högskolor i Sverige och Italien.

Mina motiv är hämtade från naturen och samtiden. Ögonblick blir till händelse och närvaro som vävs samman till en berättelse i olika materials uttryck och tekniker. 


Jag är verksam som konstnär i form av utställningar och skapande verksamhet för barn.

Zete Lundin

Smycken, emalj

Zete Lundin är smyckeskonstnär och emaljör. "Sedan mer än 25 år tillbaka har jag arbetat som smyckestillverkare och emaljör. Jag inspireras framför allt av variationen av färg i ädla stenar och emalj och jag tycker att det är intressant att i mitt skapande arbeta med att kombinera brasiliansk och skandinavisk stil."

Inga Sjödin

Bildkonstnär

Jag inspireras av det historiska måleriet och försöker visualisera det i egen tappning. När jag fångats av färgerna, och i viss mån myterna, bildas en cocktail av tankar, känslor och kreativitet. Det är själva utgångspunkten, men också impulsen, till  arbetsprocessen.


Att måla, på bekostnad av att avbilda, styr mig omedvetet in i ett organiskt formspråk - intuitiva rörelser i bildrummet som sluter och öppnar sig - där jag söker min röst.

Om galleriet

Galleri Elfva är ett konstgalleri som ligger på Elfviks gård, Lidingö bland antik- och hantverksbodar, bistro, florist och gårdens djur i ett naturskönt område vid havet. Ett utflyktsmål för hela familjen. 


Vi har sedan invigningen i mars 2020 spetsat in oss på att presentera ett rikt och varierat utställningsprogram där alla former för konstnärliga uttryck förekommer, vilket är vår intention även under 2023. 


Galleriet är konstnärsdrivet och vi välkomnar konstnärer i olika tekniker och gestaltningar att ställa ut hos oss.


Vårt mål är att erbjuda våra besökare dynamiska kulturupplevelser i denna unika miljö endast 30 minuter från Stockholms centrum. Ta buss 204 från Ropsten till ändhållplats Elfvik.

bottom of page